maandag 25 februari 2013

De Negen straatjes in Amsterdam


De Negen Straatjes zijn een aantal zijstraatjes van de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en het Singel in Amsterdam-Centrum, die zich sinds de jaren negentig zo presenteren. Samen vormen ze binnen het westelijk deel van de grachtengordel een buurt met veel kleine, aparte winkeltjes en restaurants.De 9 straatjes liggen tussen de Raadhuisstraat in het noorden en de Leidsestraat in het zuiden.
De prachtige panden in de 9 straatjes stammen voor een groot deel uit de eerste helft van de 17e eeuw. De namen van de straatjes herinneren aan de ambachten die vroeger werden uitgevoerd, zoals het bewerken van berenhuiden en wolvenhuiden. Samen vormen ze binnen het westelijk deel van de grachtengordel een buurt met veel kleine, bijzondere winkeltjes en restaurants. 
In de 9 straatjes kun je als mode liefhebber enorm goed winkelen. Meer dan 190 verschillende aparte winkels (en restaurants) zijn hier gevestigd. Vintage winkels, exclusieve winkels, designer boetieks en themawinkels, waar je altijd wel iets bijzonders vindt! Trendsettende mode, cadeaus en hebbedingen, je komt altijd wel met iets unieks thuis. 

Alle foto's Copyright 2013 © John van Iperen  (klik op een foto om te vergroten)Voor nabestellingen kunt u contact opnemen met 06 - 28 07 92 92
Paard en koets in de Gasthuismolensteeg


Art Deco zaak van Djoeke Wessing in de Huidenstraat.

Huidenstraat

Vintage kledingzaak Laura Dols in de Wolvenstraat

Lingeriezaak Stout in de Berenstraat

Who's that Girl in de Reestraat