zaterdag 13 april 2013

Koningin Beatrix opent vernieuwd Rijksmuseum

Met het omdraaien van een grote gouden sleutel in een slot opende Koningin Beatrix zaterdag 13 april 2013 officieel het vernieuwde Rijksmuseum. Het was het hoogtepunt van de feestelijke openingsceremonie die plaats vond op een oranje catwalk op het Museumplein te Amsterdam.
De openingshandeling werd ingeluid met een spectaculair optreden van twaalf fanfares, uit elke provincie één.
Na spectaculair vuurwerk is het museum tot middernacht gratis open met een speciale hoogtepuntenroute voor de bezoekers. Duizenden mensen kwamen op het Museumplein bijeen voor het laatste grote optreden van de koningin.
De gouden sleutel, een ontwerp van Studio Job, is de komende tijd te zien in het Rijksmuseum. Het Rijksmuseum heeft na een verbouwing, renovatie en restauratie een volledig vernieuwd gebouw, waarbij oorspronkelijke stijlelementen zijn hersteld en moderne elementen zijn toegevoegd. De presentatie van de collectie is volledig vernieuwd, alleen de Nachtwacht keert terug op zijn oorspronkelijke plaats.

Alle foto's Copyright 2013 © John van Iperen  (klik op een foto om te vergroten)

Voor nabestellingen kunt u contact opnemen met 06 - 28 07 92 92

Aankomst Koningin Beatrix

Koningin Beatrix wordt verwelkomd door twee kinderen

Koningin Beatrix kijkt even omhoog 

Met het omdraaien van de gouden sleutel opende Koningin Beatrix officieel het vernieuwde Rijksmuseum


De opening ging gepaard met spectaculair vuurwerkNa de opening kon het publiek tot middernacht gratis het Rijksmuseum bezoeken