dinsdag 5 november 2013

AMC omgetoverd tot Berenhospitaal en Knuffelziekenhuis

Eén van de pleinen van het AMC wordt ingericht als knuffelziekenhuis. Dit Teddy Bear Hospital beschikt over onder andere een ambulance, operatiekamer, röntgenafdeling, apotheek en gipskamer.
Van 5 t/m 8 november worden honderden pluche beesten verwacht, samen met zo’n 1500 mantelzorgers: kleuters van reguliere Amsterdamse basisscholen en het speciaal onderwijs. Getrainde berendokters verlenen hoogwaardige, knuffelbare topzorg èn bespreken met de verzorgers wat ze zelf kunnen doen om gezond te worden en te blijven. Hij of zij stelt vervolgens een diagnose en een behandelplan op.
Doel van het project is kleuters op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met het ziekenhuis en alles wat daarbij hoort. Op deze manier leren zij dat je niet bang hoeft te zijn voor ‘witte jassen’ en ziek zijn. Ook de berendokters - studenten geneeskunde – profiteren, want in het berenziekenhuis kunnen zij op een speelse wijze ervaring opdoen in de omgang met jonge kinderen, een belangrijk onderdeel van de opleiding tot arts.

Alle foto's Copyright © John van Iperen (klik op een foto om te vergroten)

Voor nabestellingen kunt u contact opnemen met +31 (0)6 28 07 92 92