donderdag 17 april 2014

Start wereldtour World Press Photo in De Nieuwe Kerk

Amsterdam, 17-04-2014. De Nieuwe Kerk Amsterdam opent op vrijdag 18 april World Press Photo 14, als startlocatie van de lange wereldtour van de internationale persfotowedstrijd. De tentoonstelling bevat ruim 150 indrukwekkende persfoto’s van 53 prijswinnaars, in negen categorieën.
De bezoeker maakt in de kerk een fotografische wereldreis door alle continenten en langs de meest uiteenlopende thema’s en historische gebeurtenissen uit 2013.
De jaarwinnaar is John Stanmeyer, USA, met zijn foto Signal, gemaakt voor National Geographic. Dit mystieke beeld toont hoe Afrikaanse migranten op een strand bij de stad Djibouti met hun telefoons trachten signaal op te vangen uit buurland Somalië.
De wedstrijd heeft ook een Nederlands succes opgeleverd: in de categorie Geobserveerde portretten won Carla Kogelman met haar serie Ich bin Waldviertel de eerste prijs. Kogelman portretteert hierin Hannah en Alena, twee zusjes in het Oostenrijkse dorp Merkenbrechts. Behalve de winnende foto’s, zes per categorie, zijn ook de winnaars van de multimedia-wedstrijd te zien.
World Press Photo 14 is van vrijdag 18 april tot en met zondag 22 juni 2014 te zien in De Nieuwe Kerk.

Alle foto's Copyright © John van Iperen (klik op een foto om te vergroten)

Voor nabestellingen kunt u contact opnemen met +31(0)6 28 07 92 92 of jovip@quicknet.nl

Directeur Michiel Munneke van World Press Photo houdt een inleidende toespraak
voor de foto "Signal"van de jaarwinnaar John Stanmeyer uit USA.

Een toeschouwer kijkt naar de foto van de jaarwinnaar 2014

De Nederlandse winnaar Carla Kogelman maakt een selfie met haar winnende serie.


TV-presentator Andrea van Pol was bij de perspreview.