donderdag 2 oktober 2014

Cultuurtempel Felix Meritis zoekt nog steeds naar nieuwe 'bewoners'

Felix Meritis (Gelukkig door verdiensten) is de naam van een voormalig genootschap aan de Keizersgracht te Amsterdam. Sinds 1988 is de Stichting Felix Meritis in het pand gevestigd met een Europees Centrum voor Kunst, Cultuur en Wetenschap.
Stichting Felix Meritis verkeert al lang in zwaar weer. De stichting zou sinds de zomer 2013 de huur niet meer kunnen opbrengen en vroeg in december 2013 surseance van betaling aan.
Felix Meritis Foundation, de beheerder van het Amsterdamse cultuurhuis Felix Meritis, is door de rechtbank failliet verklaard.
De gemeente Amsterdam wil het grachtenpand kopen en het daarna weer doorverkopen aan een betrouwbare partij voor de exploitatie. Eerder liet wethouder Carolien Gehrels (cultuur) weten niet uit te sluiten dat de foundation in een of andere vorm gebruik kan blijven maken van het gebouw.

Amsterdam 02-10-2014. Felix Meritis is nog steeds op zoek naar nieuwe 'bewoners'. Thuiszorgbedrijf Cordaan wil op avontuur in de cultuurtempel. De zorginstelling is doorgedrongen tot de laatste ronde van de selectieprocedure die bepaalt welke partij zich in Felix Meritis mag vestigen, maar het vastgoedavontuur van Cordaan leidt in de Stopera tot grote bezorgdheid.

Alle foto's Copyright © John van Iperen (klik op een foto om te vergroten)

Voor nabestellingen kunt u contact opnemen met +31(0)6 28 07 92 92 of via jovip@quicknet.nl