zaterdag 22 september 2012

Fruit oogsten in de 1e ECO-wijk van Nederland

Bewoners van het GWL-terrein gingen zaterdag 15 september 2012 fruit oogsten van de bomen in hun Ecowijk. Na de jaarlijkse appeloogst werden de appels (en een paar peren) verdeeld onder een aantal bewoners die hiervan taarten bakten. Omstreeks 17.00 uur werden de taarten uitgedeeld aan de bewoners op een gemeenschappelijk terrein in de wijk.
Het GWL-terrein is een milieuvriendelijke en autovrije “nieuwbouwwijk” in Amsterdam-Westerpark. De wijk grenst in het oosten (Van Hallstraat) en het zuiden (Van Hogendorpstraat) aan de Staatsliedenbuurt en in het noorden (Haarlemmerweg) aan de Westergasfabriek. De naam GWL-terrein verwijst naar het Gemeentewaterleidingbedrijf dat hier tot 1994 was gevestigd. Het GWL-terrein wordt in de volksmond ook wel ‘eco-wijk’, ‘milieuwijk’ of ‘waterwijk’ genoemd.
In Nederlands eerste ECO-wijk in Amsterdam wordt gewerkt aan Ecoplan 2.0, de verbetering van de leefomgeving. In Ecoplan 2.0 staan mogelijkheden voor zonne- en windenergie centraal, maar ook het groener maken van de wijk en het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving.

Foto's Copyright 2012©John van Iperen (Klik op de foto om te vergroten)

Voor nabestellingen kunt u contact opnemen met 06 - 28 07 92 92