dinsdag 3 september 2013

Lange Frans zet zich in voor het recht op Onderwijs

Amsterdam, 02-09-2013. Op het schoolplein van het Calandlyceum gaven rappers Lil’ Kleine, Ronnie Flex, Bokoesam en Lange Frans het startschot voor de campagne Move The World with KidsRights. Via social media lanceren zij een commercial om aandacht te vragen voor het feit dat 57 miljoen kinderen op de wereld niet naar school gaan. De Move The World with KidsRights campagne vraagt jongeren in Nederland om hiervoor in actie te komen en hun profielfoto via facebook te doneren. Hiermee ondertekenen zij een digitale petitie die eist dat elk kind op de wereld basisonderwijs krijgt. Deze ‘profielfoto-petitie’ wordt in de week van 23 september door KidsRights aangeboden aan de Verenigde Naties door de 16 jarige Pakistaanse kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai. Zij is bekend geworden vanwege haar strijd voor toegang te krijgen tot onderwijs voor meisjes overal ter wereld.
Op 9 oktober 2012 in de bus die terugkeerde van school, pleegde een talibanstrijder een doelgerichte aanslag op haar waardoor ze zwaargewond raakte door een kogel in haar hoofd en haar hals.
Op vrijdag 6 september krijgt Malala in de Ridderzaal te Den Haag de Internationale Kindervredesprijs 2013. De prijs wordt haar overhandigd door Mensenrechtenactiviste en Nobel Vredesprijs winnares Tawakkol Karman uit Jemen.

Alle foto's Copyright 2013 © John van Iperen (klik op een foto om te vergroten)

Voor nabestellingen kunt u contact opnemen met +31 (0)6 28 07 92 92