woensdag 1 maart 2017

In het Amsterdamse Bos ligt een enorm bos hout.

Amstelveen, 23-02-2017. De bomen die in het Amsterdamse Bos worden gezaagd zijn voornamelijk "dunning"-bomen die eruit moeten om ruimte te maken voor andere bomen en bomen die gezaagd moeten worden, omdat zij een gevaar voor bezoekers opleveren.

Arno Heemskerk is projectleider in het Amsterdamse Bos. Hij kwam op het idee om "iets" met al dat hout te doen. De bomen werden in eerste instantie gezaagd voor het bos zelf: hekwerken en beschoeiingen. Later kwamen daar ook kunstwerken bij van hout uit eigen bos.

Middenin het bos bevindt zich de houtzagerij waar bomen verzaagd worden tot producten die in het bos worden gebruikt, dit gebeurt middels de Rolls Royce onder de zagen; een heuse lintzaag en een echte Wood Mizer. Het gezaagde hout wordt verkocht aan de bouw; aan kunstenaars; meubelmakers; speelgoedmakers en zelfs makers van skateboarden. Want hout uit het Amsterdamse Bos is geliefd.

In de Boswinkel is een deel van het hout te koop; als haardhout; speeldoosjes; skateboarden; als krukjes en/of bijzettafeltjes; snijplankjes met daarop de boompersonalia van plant tot kapjaar en de plaats waar zij in het bos hebben gestaan.

Nadere info of nabestelling via 06 - 28 07 92 92 of via jovip@quicknet.nl

Alle foto's COPYRIGHT © John van Iperen (klik op een foto om te vergroten)

Arno Heemskerk de projectleider

Arno Heemskerk in de houtdroogcabine

Arno Heemskerk bij de Rolls Royce onder de zagen een echte Wood Mizer. 
In de Boswinkel krukjes, bijzettafeltjes, skateboard en een gezaagde boom.
Alles gemaakt van hout uit het Amsterdamse Bos

Ook te koop snijplanken van hout uit het Bos.

Een kunstwerk van hout uit het Bos; een hond met figuur op zijn rug.

Meubelmakers maken hele kunstwerken van hout uit het Bos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten